ALKMAAR - Aankomende zaterdag vindt de eerste editie van De Mosh plaats in Podium Victorie: een nieuw avondvullend programma waarbij bezoekers kunnen moshen op het beste wat Nederland momenteel te bieden heeft op het gebied van hiphop en rap. Met deze keer optredens van underground artiesten Brunzyn, Rarri Jackson en Spinneweb.


Focus op de volgende stap
De Mosh sluit als concept mooi aan bij hiphop initiatieven zoals Liftoff die al plaatsvinden in Victorie. Maar waar laatstgenoemde voornamelijk functioneert als springplank voor beginnende artiesten in de scene, ligt tijdens De Mosh de focus op rappers en hiphop acts die op het punt staan om het Nederlandse hiphop landschap te veroveren.

Lokaal en nationaal
Lokaal creatief collectief Spinneweb is daarvan een goed voorbeeld: in januari nog gaven ze alles tijdens een memorabele editie van Liftoff, inmiddels zijn ze klaar voor de volgende stap. De jongens hebben namelijk grootse plannen, en niet alleen met betrekking tot het collectief: ook op het gebied van soloprojecten zitten ze niet stil.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de Vlaardingse artiest Brunzyn: niet alleen dropt hij de ene na de andere succesvolle track, die doorgaans bol staan van de relativerende teksten en blazende beats, hij is ook vicepresident van onafhankelijk platenlabel Albino Sports.

De avond is compleet met het toevoegen van Rarri Jackson aan de line-up: een onbegrijpelijk, maar tegelijkertijd hilarisch fenomeen dat zich naast muziek bezighoudt met zijn succesvolle merchandise-lijn. Stuk voor stuk artiesten die zich op meerdere vlakken in de kijker weten te spelen dus, met recht op weg naar het volgende niveau.

Kaarten zijn €15,50 per stuk. Meer informatie is te vinden via www.podiumvictorie.nl.