DRIEHUIZEN - Dat is de bedoeling van MOOOISTE, genieten van het mooiste landschap en de waterrijke natuur van de Eilandspolder, nabij Alkmaar. Op een extra leuke manier. Het festival speelt zich af in Driehuizen, het Uilenbosje en Graft. Luister naar de mooiste verhalen van Arjan Postma, de bekende TV boswachter. Verken het hele gebied via de wandeling over bijzondere boerenlandpaadjes gecombineerd met een stukje varen over De Lei. Droom weg bij een bijzondere dansvoorstelling op het water.

De (klein) kinderen vermaken zich met polsstok springen, boogschieten, monkey klimmen, evenwichtsparcours en andere leuke activiteiten. Maak je eigen smoothie of probeer het populaire suppen eens uit. Biologische melkveehouder Konijn geeft rondleidingen op de boerderij en op Tuinderij Welgelegen vertelt Siemjan over de historische kassen met onbespoten streekproducten. De meeste activiteiten zijn gratis. Bekijk het hele programma op moooiste.nl.

De Eilandspolder verrast met zijn kleine weilanden, omringt door sloten met wuivende rietkragen en de geur van watermunt. De Randstad lijkt hier opeens wel heel ver weg. De Eilandspolder was vroeger een eiland tussen de Schermer en de Beemster. Langs de sloten drijft trilveen, waar je ook prachtige varens en orchi­deeën treft. In lente en zomer is het hier gruttoland bij uitstek en smienten en plevieren overwinteren er graag.

MOOOISTE is het derde landschapsfestival uit een serie van vier. Het festival is een samenwerking tussen Landschap Noord-Holland en Provincie Noord-Holland. Elk jaar staat een ander landschap centraal. Gedeputeerde Adnan Tekin: “Na de duinen en wadden bij Den Helder, en de buitenplaatsen bij Heemstede, zijn nu de veenweiden aan de beurt. Het landschapsfestival is een mooie gelegenheid om te ontdekken hoe mooi Noord-Holland is. En dat mensen het weten te waarderen, blijkt wel uit het aantal bezoekers dat het festival vorige jaar opleverde: maar liefst 4.000 bezoekers!”