ALKMAAR - 'Gospelmuziek voedt je hart en kalmeert je ziel', zo verklaarde Michelle David onlangs. Met de derde editie van "The Gospel Sessions (vol.3)" deed zij dit jaar al een geslaagde poging om de muziek nog toegankelijker te maken voor een groter publiek. Het album staat vol met pareltjes, en dat de 52-jarige Amerikaanse zangeres met haar band ook live een sensatie is bewees zij vrijdagavond in het Alkmaarse Poppodium Victorie.

Voor de inmiddels in Amsterdam woonachtige David is het derde album een verdere zoektocht naar de gospel nadat zij in 2017 een moeilijk jaar had waarin zij enkele dierbaren verloor waaronder haar moeder. Samen met de gitaristen Onno Smit en Paul Willemsen onderging zij die zoektocht en die voert niet alleen maar terug naar de gospel, maar zeker ook naar de beginjaren van de soul en funk. Zo wordt ook duidelijk tijdens het optreden die vanaf de eerste tel swingt en waarbij het publiek moeite heeft om het lichaam in bedwang te houden. Met haar uitstekende bereik beheerst David het genre tot in de puntjes waarbij de timing van de driekoppige band (twee gitaren en drums) haar subliem ondersteunt zo bleek eerder dit jaar ook al op grote evenementen als Pinkpop en het North Sea Jazz Festival.

Op drums werd zij eerder tijdens de tour ondersteund door Toon Omen, maar deze avond gebeurt dat door de onstuitbare Bas Bouma, die samen met Willemsen en Smit bevoorrecht zijn om met deze gospel-diva samen te spelen. De beide gitaristen gooien er om beurten magnifieke solo's uit waarbij er af en toe ook een retro-basgitaar doorheen klinkt. Bij zowel de muzikanten en de zangeres voel je dat de passie en liefde voor muziek de drijfveer is en dit slaat over op de enthousiaste menigte.

Onweerstaanbare hoogtepunten zijn "There's A Light", "I'm A Soldier" en "Taking It Back" waarbij het publiek haast in hypnose de show beleefd en meevoert met de tocht van de band. Bij de prachtige ballad "Be Still" ontstaat er vervolgens kippenvel wat weer wordt opgevolgd door een enorme energie bij "Everything's Gonna Be Alright". Zelfs de niet-gelovigen raken in vervoering van de show want David geeft nimmer het gevoel je te willen bekeren, maar wel om elkaar lief te hebben en te genieten van de show. Dat genieten gebeurt dan ook ruim anderhalf uur lang waarin ook nog drie gave toegiften verwerkt zitten. Hoewel het mooie Alkmaarse poppodium niet uitverkocht bleek zullen de mensen die wel aanwezig waren deze show in ieder geval nog lang heugen.