ALKMAAR - Ze behoeven nauwelijks nog enige introductie want de Memphis Maniacs timmeren inmiddels al bijna vijftien jaar aan de weg. Afgelopen vrijdag stonden ze in een gezellig vol Podium Victorie en bleek dat de tand des tijds nog steeds geen invloed heeft op de "Masters of the mashup". Sterker de band weet nog steeds te vernieuwen in een show met alles er op en er aan.

Hoewel niet helemaal uitverkocht was de grote zaal van Victorie goed gevuld, en de mensen die er waren kregen ook daadwerkelijk waar voor hun geld. Memphis Maniacs is al sinds jaar en dag een garantie voor een topfeest en topshow en die status maakten zij in Alkmaar volledig waar. Na een "spooky" opkomst met kerkklok waarin de leden met een zilverachtige facade werden voorgesteld als verschillende goden wist de formatie het publiek ruim anderhalf uur te entertainen met hun mix (mash-up) van vele covers.

Met een tomeloze energie startte men direct al voortvarend door "Üptown Funk" en "Smells Like Teen Spirit"te verweven, en vervolgens overgaand in "Under Pressure" wist men net zo makkelijk weer om te schakelen naar "Backstreet's Back" Wat volgde was de bekende mengeling van hits en hoewel het publiek telkens z'n best deed om de nummers mee te brullen werd men zoals gewoonlijk telkens weer verrast door een verrassende mashup. Met verkleedpartijen, een daverende lichtshow en fragmenten van Toto, Ricky Martin, George Ezra, AC/DC, Falco, Beastie Boys, Herman Brood en vele anderen kwam voor ieder wat wils voorbij, maar eigenlijk was de complete menigte van het begin tot het eind geboeid door de show van de Maniacs.

De band blijft vernieuwend met oude en recente hits en gezien de vele "podiummoves" van leadzanger Roy Smolenaars zit het ook met de fitheid van de heren wel goed. Bij deze vorm van liveshows maken is de timing essentieel en de ervaren muzikanten weten wat ze moeten doen, want zonder individuele uitblinkers voelen zij elkaar als collectief perfect aan en zijn zij dan ook niet op fouten te betrappen. Het publiek genoot met volle teugen en wat ons betreft zit de sleet er bij Memphis Maniacs nog lang niet op en staan zij ook de komende jaren garant voor een 100% feestgarantie.

Kijk hier voor meer foto's.