BERGEN - Het college wil graag meer en betere openbare voorzieningen op het strand, zoals openbare toiletten, douches en kleedruimtes. Daarom zijn de regels aangepast voor ondernemers die erover nadenken zo’n voorziening bij hun strandpaviljoen te bouwen. De eerste aanvraag voor een bestaand strandpaviljoen met openbare voorzieningen is al binnen. Naar verwachting zijn er aankomend zomerseizoen al op meerdere stranden openbare toiletten en douches aanwezig.

Economische visie

De vraag om meer openbare voorzieningen op het strand kwam naar voren uit de werksessies voor de Economische Visie die de gemeente hield met inwoners en ondernemers. Ondernemers kunnen nu gemakkelijker dit soort voorzieningen realiseren doordat de gemeente daar beleidsruimte voor biedt. Niet alleen voor openbare toiletten maar ook voor zaken als douches of lockers. Bestaande paviljoens mogen hun paviljoen hiervoor uitbreiden met maximaal 34 m2. Een eerste ondernemer heeft zich hier nu al voor aangemeld.

Meer comfort’

Wethouder Odile Rasch: “Een toeristisch aantrekkelijke gemeente biedt zijn bezoekers meer comfort. Met de nieuwe afspraken kunnen de openbare voorzieningen er snel komen. Dat maakt voor veel mensen een dagje strand of een strandvakantie in onze gemeente nog aantrekkelijker.”