ALKMAAR - Hoewel gemeente Alkmaar meerdere professionele kunst-/ en theaterorganisaties huisvest, was er nog nooit één als Stichting Huis van Theater. Waar iedere organisatie zijn of haar eigen doelgroep en/of werkveld heeft, lijkt Huis van Theater álle doelgroepen en werkvelden te bestrijken. Hierdoor zijn zij uniek en een zeer welkome aanvulling voor de gehele regio.

Huis van Theater bestaat in principe uit drie onderdelen die elk een eigen doelstelling heeft.

Ten eerste is daar het professionele theatermakers-collectief. Het collectief brengt met een moderne en gedurfde visie zowel repertoiretoneel, als ook eigen voorstellingen met duidelijke maatschappelijk thema’s.

Daarnaast is Huis van Theater een platform voor samenwerking. Door middel van evenementen en de website: Locaaltheater.nl stimuleert de stichting samenwerkingen tussen én bekendheid van diverse theaterorganisaties. 
Tenslotte is er het onderdeel theatereducatie. Huis van Theater streeft ook naar het verbeteren van de kwaliteit van het theateronderwijs-aanbod. Door middel van eigen cursussen, workshops en opleidingen zorgt Huis van Theater voor goede theatereducatie van kinderen, jongeren en volwassenen.

Vanaf februari 2018 is de stichting officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zal het haar weg vinden binnen theaterminnend Alkmaar.

De eerste productie van de nieuwe stichting heet: 'Pinter’s Omerta’. Het toont een vernieuwend inzicht in twee kortere werken van Nobelprijswinnaar Harold Pinter, ‘Family Voices’ en ‘De Dienstlift’, in nieuwe en actuele vertalingen van Bastiaan Toorenent en Nico Meurs. Op 1 juni 2018 gaat de voorstelling in première in het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Daarna zal het een groot gedeelte van de Nederlandse podia bespelen.

Kijk voor meer informatie op: www.huisvantheater.nl