ALKMAAR - In maart 2018 start projectkamerkoor Canto Chiaro met een nieuw project, met koormuziek van eigen bodem. Van religieuze polyfonie uit de renaissance tot toonzettingen van eeuwenoude volksliedjes. Van Josquin en Sweelinck, via Badings en Manneke naar Andriessen en Bremer.

Voor dit achtste project is Canto Chiaro op zoek naar gevorderde koorzangers, vooral tenoren en bassen, die zelfstandig hun partij kunnen instuderen, én er enorm veel plezier aan beleven om samen met een leuke en zeer gemotivee

rde groep zangers aan de mooiste kamerkoorliteratuur te werken.

Project 8 omvat 12 repetities; deze vinden plaats op zaterdagochtend in het sfeervolle kerkje Valkkoog, Valkkogerweg 39, Sint Maarten, vlak bij Schagen. De uitvoeringen staan gepland voor 13, 14 en 21 oktober.

Voorafgaand aan de definitieve deelname wordt een stemtest afgenomen. Deelnemers die in het voorgaande project hebben meegezongen hoeven bij het prolongeren van deelname geen nieuwe stemtest te doen.

Geïnteresseerde zangers kunnen zich aanmelden via de website www.cantochiaro.nl en/of door een mail te sturen naar info@cantochiaro.nl. Een telefoontje kan natuurlijk ook: 0227 592195 (Marianne Pruijsen) of 072 5744638 (Anneke ten Cate).