ALKMAAR - Vier nieuwe edities barstensvol aanstormend talent. Sinds 2014 biedt TAQA Theater De Vest podium aan nieuwe en talentvolle makers in het Try-Out Café. Divers aanstormend talent dat zich presenteerde in eerdere edities van deze succesvolle formule heeft inmiddels een naam opgebouwd, zoals Yentl & de Boer, Kiki Schippers, Maartje en Kine, Stefano Keijzers en Martijn Kardol. Elk Try-Out Café biedt ook podium voor jong regionaal talent onder de naam 'Streekproducten’, geprogrammeerd door Coene Wouters.

Lustrum
Het Try-Out Café in TAQA Theater De Vest beleeft haar vijfde jaar! Ook in het theaterseizoen 2018 - 2019 kan op vier zondagmiddagen in de Plein Zaal genoten worden van kansrijk talent. Allemaal makers die al betekenisvolle stappen in hun prille carrière hebben gezet, bijvoorbeeld door een eigen programma te maken of een prijs te winnen.

Voor de avontuurlijke theaterliefhebber
Kom naar het Try-Out Café en maak in een café-chantant setting onder het genot van een drankje kennis met aanstormend talent en misschien wel de grote namen van morgen. Zoals ‘De Gestampte Meisjes’ (28 oktober) : drie meiden die de ‘Amsterdam FRINGE Bronze AWARD 2015' en de 'Delft Fringe Publieksprijs 2017' in de wacht sleepten. Of beleef in dezelfde editie Andries Tunru en ‘Beperkt Houdbaar’: twee voorstelling op één middag, van winnaars van het Groninger Studenten Cabaret Festival en de jury- én publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival.

Kleinkunst en comedy
Tobi Kooiman, comedian en wiskundige, doet op 25 november verwoede pogingen om zijn logica toe te passen op het leven. Hij is sinds vorig jaar lid van het Comedyhuis, nadat hij o.a. het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en de Comedy Talent Award won en de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival bereikte. Ook de winnaar van het Leids Cabaret Festival 2018 is op deze middag present: Farbod Moghaddam. Een spannende en veelbelovende cabaretier met Nederlandse nuchterheid en een Iraans temperament die hard aan de weg timmert in theater en comedyland.

Meer informatie en toegangskaarten
De Try-Out Café’s zijn geprogrammeerd op zondag 28 oktober, zondag 25 november, zondag 27 januari en zondag 24 februari om 16.00 uur. Tickets kosten € 9 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 0720 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur).