ALKMAAR - Nederpop, maar dan anders: zo zou je zijn muziek het beste kunnen omschrijven. Na zijn succesvolle theatertournees en geweldige festivaloptredens wordt het voor Lucky Fonz III in 2022 weer tijd om terug te keren naar de clubzalen van Nederland. Op 11 maart kwam alweer zijn achtste album Hemellichamen uit, en dat moment gold meteen als de aftrap van de gelijknamige tour.

Lovende reacties

De plaat heeft tot nu toe alleen maar lovende reacties mogen ontvangen. Het is dan ook een ontroerende verzameling van schitterende Nederlandstalige liedjes geworden, soms melancholisch, soms extatisch, soms hartverscheurend en soms hilarisch.

Allemaal woorden die net zo goed toe te passen zijn op een clubshow van de singer-songwriter. Fans beamen dat zijn concerten heen en weer kunnen slingeren tussen stille emoties en uitbundig gefeest.

Invloedrijk

Lucky Fonz III heeft met hits als “Ik heb een Meisje” en “Linde met een E” een bijzondere plek verworven in ons cultureel landschap. Als singer-songwriter maakte hij al zeven albums gevuld met eigenzinnige indiepop. Op basis van zijn live-reputatie riep 3voor12 hem uit tot één van de meest invloedrijke artiesten van Nederland. Zijn nieuwe plaat, met gevoelige nummers als “Kwantumwetenschapper” en een uptempo ode aan de rave (“Alles om je Heen”) gaat dat gegeven ongetwijfeld kracht bijzetten.

Komende vrijdag 1 april staat Lucky Fonz III in de Kleine Zaal van Victorie. Tijdens de splinternieuwe show speelt hij uiteraard nieuw werk, maar ook eerdere nummers zullen niet ontbreken.

Tickets en info

Voor dit concert zijn nog enkele kaarten beschikbaar via podiumvictorie.nl.
Deur open 19:30, aanvang 20:45