ALKMAAR - Op zaterdag 23 en zondag 24 februari speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. chef-dirigent Marc Albrecht de grootse symfonie van Mahler in een bomvol Concertgebouw. Met meer dan 400 musici op het podium belooft het een ware sensatie te worden. Voor degenen die geen kaartje hebben weten te bemachtigen, wordt het concert van zaterdag 23 februari live uitgezonden op een groot scherm in de Grote Kerk Alkmaar. Kaarten zijn slechts € 2,50 (incl. koffie, thee of glühwein). Wees er snel bij!

Mahler 8
Gustav Mahler schreef de Achtste symfonie als ultieme liefdesverklaring aan zijn vrouw, in een vergeefse poging haar hart opnieuw te veroveren. Daarvoor haalde hij alles uit de kast. Het symfonische werk vraagt een bezetting van 123 orkestmusici, twee professionele koren, acht vocale solisten, waaronder Camilla Nylund (sopraan) en Klaus Florian Vogt (tenor), een jongenskoor, groot slagwerk en orgel. Vanwege deze omvang zijn uitvoeringen van de symfonie wereldwijd zeldzaam. Kaarten voor de concerten zijn altijd ruim van te voren uitverkocht. ‘Mahler 8 is de kroon van alle symfonieën. Het is echt een droom om het een keer uit te voeren’, aldus chef-dirigent Marc Albrecht.

TAQA Theater De Vest / Grote Kerk Alkmaar maken deze livestream graag mogelijk voor alle liefhebbers van klassieke muziek. Kaarten kunnen voor € 2,50 geboekt worden via www.taqatheaterdevest.nl en zijn aan de deur verkrijgbaar. De kerk opent om 19:30 haar deuren.

Uitvoerenden:

Nederlands Philharmonisch Orkest
Marc Albrecht, dirigent
Camilla Nylund, sopraan
Ailish Tynan, sopraan
Regula Mühlemann, sopraan
Janina Baechle, alt
Helena Rasker, alt
Klaus Florian Vogt, tenor
Tommi Hakala, bariton
Ain Anger, bas

Koren
WDR Rundfunkchor Köln
London Symphony Chorus
MDR Rundfunkchor Leipzig
Knabenchor Hannover
Koorschool St. Bavo Haarlem