LANGEDIJK - Ben je van plan om binnenkort naar Liquicity van 8 t/m 10 juli of Power Valley op 15 juli in het Geestmerambacht te gaan? Deze evenementen vinden plaats aan de noordkant van het evenemententerrein. Voor evenementen geldt dat de organisatie, hulpdiensten én de gemeente achter de schermen bezig zijn om te zorgen voor veilige evenementen. Waar kun je zelf op letten?

- Wees voorbereid op ieder weertype. Neem zonnebrandcrème met een hoge factor mee, maar ook een trui of jas en pon

cho. Paraplu’s zijn niet toegestaan. Het is handig om je te kleden in laagjes.

- Drink voldoende water. Dit is gratis verkrijgbaar bij watertappunten op het terrein.

- Kom op de fiets, dan kun je dicht bij de ingang parkeren en sta je niet in file. Kom je met de auto? Plan dan je reis van tevoren, de verkeerssituatie kan zijn gewijzigd. Houd ook rekening met drukte. Parkeren kan op de daarvoor aangewezen plekken, let hiervoor op de borden.

- Aankomst en vertrek moeten veilig zijn. Via borden worden daarom aanwijzingen gegeven. Volg ook de aanwijzingen van verkeersregelaars goed op.

- Kijk van tevoren op de website van het festival. Hierop vind je ook informatie zoals plattegronden en veiligheidsmaatregelen.

- Let goed op de voorschriften voor het meenemen en nuttigen van drank en drugs. De politie en de organisaties van de evenementen hanteren strenge regels en deze worden ook gehandhaafd.