In de herfstvakantie organiseert Hortus Alkmaar verschillende leuke activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Op donderdag 20 oktober is er een workshop pompoenen versieren en op vrijdag 21 oktober bonbons maken. Daarnaast zijn er twee verschillende speurtochten die op een zelf gekozen tijdstip kunnen worden gedaan.

Kinderworkshops

Ynske Hoekstra van MEC Alkmaar verzorgt de workshops. Op donderdag mogen de kinderen een pompoen uithollen en versieren, op vrijdag gaan ze zelf bonbons maken plus een mooi doosje om de chocolaatjes in te verpakken. Beide workshops starten om 14.30 uur en duren circa 1,5 uur.

Speurtochten

Speciaal voor de herfst is er een kabouterspeurtocht uitgezet in de tuin voor kinderen tot ongeveer 7 jaar. In de tuin zijn 10 paddenstoelen verstopt met daarin een opdrachtje. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen ook een speurtocht doen, waarbij ze een rugzakje met onder andere een schepje en een vogelfluitje en een mapje met opdrachten meekrijgen.


De workshops worden gegeven bij Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar. Aanmelden kan via info@hortusalkmaar.nl of 072-5669639. Meer informatie is te vinden op www.hortusalkmaar.nl

http://www.hortusalkmaar.nl