ALKMAAR - Vanaf maart 2023 is de wereldwijze toneelsensatie The Mousetrap, na het grote succes van vorig seizoen, terug in de Nederlandse theaters. Dit seizoen zal de ijzersterke cast, bestaande uit Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel en Frederik Bom worden aangevuld met Chris Tates en Levi Vos. The Mousetrap is op zaterdag 29 april in TAQA Theater De Vest te zien. Een blindentolk van 'Komt het Zien' verzorgt live audiodescriptie; hierdoor is de voorstelling extra toegankelijk voor publiek met een visuele beperking.

Het verhaal
The Mousetrap is de langst lopende toneelvoorstelling ter wereld en ging op 25 november 1952 in première. Het door Agatha Christie geschreven hoorspel 'Three Blind Mice', geschreven voor de 80e verjaardag van Queen Mary, vormde de basis voor dit toneelstuk. Het verhaal wordt nog overal ter wereld opgevoerd. Dat is ook de reden waarom het spannende verhaal nooit is verfilmd. The Mousetrap speelt zich af in het hotel/pension Monkswell Manor. Een aantal gasten is door de sneeuw opgesloten in het hotel van een jong echtpaar. In de omgeving van het hotel heeft eerder die dag een moord plaatsgevonden. De spanning loopt vervolgens nog verder op als er een tweede slachtoffer valt. Het blijkt al snel dat alle aanwezigen een motief en gelegenheid hadden voor de moord. Door de vreselijke sneeuwstorm kan niemand het hotel verlaten, ook de onbekende moordenaar niet. De gasten verdiepen zich in elkaars geheimen, maar de moordenaar verraadt zich niet.

Extra geschikt voor blinden en slechtzienden
Een blindentolk van de organisatie 'Komt het Zien!' verzorgt op zaterdagavond 29 april live audiodescriptie. Alleen blinden en slechtzienden kunnen dit horen via een draadloze koptelefoon. Voorafgaand aan de voorstelling geeft de blindentolk ook extra uitleg over het decor en de kostuums en is er een meet & feel inleiding. Deze extra activiteiten worden gratis aangeboden bij de te reserveren toegangskaarten.

Meer informatie en toegangskaarten
The Mousetrap is op zaterdag 29 april om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 33,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, (van dinsdag t/m zaterdag tussen 17:00 - 21:00 uur) telefonisch bereikbaar via 072 - 548 99 99.