ALKMAAR - De rockband Spo Dee O Dee is na 25 jaar afwezigheid weer te bewonderen op de Nederlandse poppodia. Op vrijdag 31 januari zal het trio de nummers van haar albums ‘Goin’ Walkabout’ en ‘Second Coming’ ten gehore brengen in de kleine zaal van Victorie.

Spo Dee O Dee (een cocktail van rode wijn en bourbon) wordt in 1988 opgericht door gitarist Ross Curry, bassist Ralph Brink en drummer Jan Holtman. In de geest van die tijd mengt de band heavy rock-invloeden uit de 70’s met funk en soul. Spo Dee O Dee klinkt eigenwijs, bezield en straalt veel zelfvertrouwen uit.

In 1991 neemt Spo Dee O Dee in Hamburg het debuutalbum ‘Going Walkabout’ op, dat wordt geproduceerd door Richard Jansen van de Fatal Flowers. Spo Dee o Dee wordt zelfs als support-act van de dan nog onbekende Black Crowes ingehuurd en vult niet veel later de Grote Zaal van de poptempel geheel op eigen kracht. Het gaat goed met de band, maar toch besluit het legendarische trio in 1995 dat het genoeg is geweest.

Nu, 25 jaar later pakt Spo Dee O Dee de draad weer op. Groot nieuws dus voor de fans en voor alle liefhebbers van gruizige, groovy rock. Tickets kosten 25,20 en zijn reeds verkrijgbaar.

Ticketlink: http://bit.ly/spodeeodeevic