ALKMAAR - Woensdagavond 16 februari staat TAQA Theater De Vest in het teken van de salsa. In de swingende show ‘Latin Soul & Salsa’ van Latin Devils bestijgen 20 artiesten in wisselende kostuums, een doorgewinterd Latin orkest, drie internationale topzangers en twaalf bekroonde dansers het podium. Geniet van 100 jaar salsageschiedenis in zang en dans met op drums initiatiefnemer Lucas van Merwijk.

Spetterende muziek – en dansshow
Het begon allemaal in 1980. Lucas van Merwijk, toen nog punkdrummer, vertrok van de provincie naar de grote stad Amsterdam om door te breken. Het liep allemaal anders dan gepland. Hij kwam in contact met de salsamuziek van de in Amsterdam wonende Latino’s uit New York en raakte al snel verslaafd aan de rijkdom van deze ritmes. In de donkere en kokende latin nachtclubs van Amsterdam speelde de Hollandse drummer nacht in nacht uit voor salsa danspubliek en ontdekte hij de nauwe verwantschap tussen muziek en dans.

Meer informatie en toegangskaarten
Latin Soul & Salsa! van Latin Devils is op woensdag 16 februari om 19.30 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 26,50 (incl. drankje en garderobe) en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl