ALKMAAR - Het laatste zomeravondconcert in de Grote Kerk Alkmaar vindt plaats op woensdagavond 16 augustus. In de prachtige ambiance van de kerk bespeelt Stephan Pollhammer, winnaar van het Schnitger Orgelconcours 2022, beide wereldberoemde orgels.

Aanvang van het concert is 20.15 uur.

Fantasie und Fuge

De winnaar van het Internationaal Schnitger Orgelconcours 2022, Stephan Pollhammer uit Wenen, wijdt zich in zijn Alkmaarse op 16 augustus recital aan diverse Fantasieën. Hij opent zijn concert op het Van Covelens-orgel met een Fantasie in d van Sweelinck. Op het grote orgel vervolgt hij met Bachs Fantasie en fuga in g-moll, een werk waarin Bach de grenzen van de toentertijd mogelijke modulaties opzoekt. Robert Schumann koos de letters BACH als thema voor zijn zes Fuga's die hij in eerste instantie voor een pedaal-vleugel componeerde. Na de pauze speelt Stephan de briljante vierde Sonate van Mendelssohn en één van de Fantasieën met de melancholische Adagio's, die Mozart componeerde voor een automatisch orgeluurwerk ter herinnering aan veldmaarschalk von Laudon. Pollhammer speelt tot besluit de Sinfonia uit Bachs Cantate BWV 29 in een solo orgelbewerking.

Laatste kaasmarkconcert vrijdag 18 augustus

Op vrijdag 18 augustus om 12.00 uur en om 13.00 uur staat het laatste kaasmarktconcert op het programma. Organist Paul Kieviet speelt in de Grote Kerk Alkmaar werken van Sweelinck en Bach.

Meer informatie en toegangskaarten

Toegang tot de zomeravondconcerten bedraagt € 9 (CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 8) en kaarten kunnen worden gereserveerd via

www.grotekerk-alkmaar.nl. Het kaasmarktconcert is gratis te bezoeken.