ALKMAAR - Het laatste Zomer op het Plein-weekend nadert. Van 6 t/m 8 augustus sluiten Sjors van der Panne, Yori Swart, de nederpop-band WIES en Sven Hammond de 21e editie af. Dat wordt voor de laatste keer genieten van spetterende muziekoptredens in zomerse sferen; van alle artiesten staan twee optredens gepland.

Klassiekers en bekend repertoire
Hij werd tweede bij The Voice of Holland en stond tussen 2015 en 2020 meer dan 14 keer in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam. In zijn show Dan maken we het land, tijdens Zomer op het Plein te zien op 6 augustus om 19.30 uur en 21.30 uur, legt de Nederlandstalige zanger Sjors van der Panne de nadruk op nieuw repertoire, maar zingt hij ook bekende klassiekers van o.a. Ramses Shaffy en Frank Boeijen.

Pop, blues en country
Yori Swart staat bekend om haar warme en soulvolle stem en heeft een eigen unieke manier van gitaarspelen. Ze combineert pop, blues en country en haar honger naar melodieën, songteksten en alternatieve gitaarstemmingen heeft geresulteerd in een eigenzinnige maar soulvolle songwriting-stijl. Ze stond in het voorprogramma van Milow, Jools Holland, Jonathan Jeremiah en Agnes Obel. Yori is te zien op 7 augustus om 19.30 uur en 21.30 uur.

Raggende electronica en Hammond-sound
De kersverse Nederpop-act WIES bestaat nog maar een paar jaar. De indie-popband bestaat uit 3 bandleden, die elkaar van het Conservatorium kennen. Ze speelden al in zalen als de Melkweg en Paradiso en wonnen de Amsterdamse Popprijs 2018 en de Grote Prijs van Nederland 2019. Ze brengen een perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. De Nederlandse toetsenist Sven Figee is met zijn band Sven Hammond al bijna vijftien jaar een begrip in het (internationale) livecircuit. Rock, blues of soul: deze verzameling rasmuzikanten kan elk genre aan, met de stomende, ronkende en bedwelmend lekkere hammondorgelsound van opperbaas Sven Figee als constante factor in het bandgeluid. WIES en Sven Hammond zijn op 8 augustus om 13.30 en 16.00 uur in de Grote Zaal te zien.

Meer informatie en toegangskaarten
Om zoveel mogelijk liefhebbers te bereiken worden alle voorstellingen twee keer gespeeld. De zaal wordt gevuld met inachtneming van de 1,5 meter maatregel, waardoor testen voor toegang niet nodig is. Toegangskaarten kosten slechts € 5 (inclusief drankje); kaarten voor Zomer in De Mare in De Vest kosten slechts € 2,50. Toegangskaarten kunnen uitsluitend worden gereserveerd via www.zomerophetplein.nl.