ALKMAAR - Het is de laatste week van Karavaan Festival, er staan nog een aantal leuke dingen op de agenda. Deze evenementen hebben we voor je op een rijtje gezet en hebben er een paar voor je uitgelicht.


3 Avontuurlijke voorstellingen + festivalmaaltijd: verrassend arrangement

In deze theaterroute zie je drie bijzondere voorstellingen van jonge theatermakers waar je erg door verrast zult worden.
De 3 verschillende voorstellingen zijn:
- Cloyne - Kaatjes transparante speelstijl is een hele mooie match met Tommy’s pompende teksten.” – We are public
- Phobo Phobo - Het mooist zijn de spaarzame momenten van tederheid – Het Parool
- Morning, Mourning - Het voert de kijkers mee, doet verwonderen en verbazen om uiteindelijk diep te ontroeren. – Vakjury CTF.

Deze theaterroute valt op verschillende data: 1 t/m 3 & 6 t/m 10 juni met een verschillende volgorde en tijd
Kijk voor meer informatie en kaarten verkoop op de website: www.karavaan.nl/programma

Waanzinnig muziektheater Deel Blue van start: de nieuwste voorstellingen zie je bij Karavaan!
Een beeldschoon ballet van robotstofzuigers, een MRI-scan die op je lachspieren werkt, de traan achter een kunstvoet en de moddervette beat uit een hypermodern muzikaal speeleiland – in Deep Blue gaat Project Wildeman op zoek naar de emotie achter technologie. Mens en machine raken steeds meer met elkaar verstrengeld. De Wildemannen laten zien hoe veelzijdig deze relatie kan zijn: ongemakkelijk, gesloten en klinisch, maar ook grappig, swingend, en verbroederend.
Bestel je kaarten voor 6, 8, of 9 juni hier: karavaan.voordemensen.nl/kaarten

Wegens succes extra voorstellingen Aardappelvreters en Koning van Grasland
- Aardappelvreters
Aardappelvreters gaat over boeren die koste wat het kost door willen gaan op grond die al generaties lang van de familie is. Maar ook over stoppen zolang het nog kan, om het faillissement vóór te zijn. Over schaalvergroting en vergane glorie, kansen en ondergang, stamhouderschap en afgekapte wortels
Bestel hier je kaarten voor zaterdag 9 juni om 16.00 uur karavaan.voordemensen.nl/event1

- Koning van Grasland
Koning van Grasland gaat over de dilemma’s waar het moderne boerenbedrijf mee te maken heeft. Over de keuze tussen groeien (‘plankgasboeren’) en grutto, en alles wat daar tussen zit. Het verhaal is geplaatst in de mkz-crisis, maar het hadden net zo goed de varkenspest of de fipronil-eieren kunnen zijn. De ene ondernemer wil de mkz-ramp gebruiken om helemaal anders en opnieuw te beginnen, de ander wil zo snel mogelijk op de oude voet door.
Bestel hier je kaarten voor zondag 10 juni om 15.00 uur karavaan.voordemensen.nl/event

Nog t/m zondag: dagelijks gratis straattheater en livemuziek op festivalhart
- Elke dag straattheater

Elke dag behalve maandag en dinsdag is er een nieuwe gratis straattheater-act: kom genieten van dans, hou je adem in bij de acrobatiek, lach en gniffel bij de komische voorstellingen en verbaas je bij optische illusies.

- Livemuziek en de Karavaan-kerk
Ook voor livemuziek en eten&drinken kom je naar het festivalhart. Karavaan bouwt hier een heuse kerk waarin het pop-up restaurant Tineke Kookt verrijst, waar je je weekend start met een gezellige vrijdagmiddagborrel of waar je de dag begint met een goede cappuccino. En elke avond geniet je van een gratis live-concert van steeds een andere band, van singersongwriters tot feestelijke dansmuziek.

Eerst Kinderkaravaanzondag zonning succes: zondag 10 juni weer met nieuwe voorstellingen!
Zondag 10 juni zijn er weer verschillende straat-, muziek- en familietheaters en livemuziek.
De verschillende voorstellingen zijn:
- Straattheater: Caleidoscoop
- Straattheater: Crepes de la Bete
- Muziektheater: Blauw gras
- Familietheater: Drie
- Livemuziek: Walla Kristalla