ALKMAAR - Op vrijdag 28 september om 10.00 uur luidt Luca Stappers, regisseur van Victorie!, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt wordt zij ontvangen in het stadhuis door burgemeester Piet Bruinooge, samen met Ilse van Dijk, directeur/artistiek leider van Karavaan; Els Schipper, marketeer van Karavaan, Albert Klein Kranenburg, acteur (speelt burgemeester Comans en pastoor (burgemeester van Alkmaar in 1573 op visite bij de burgemeester van Alkmaar anno nu) en Arjen Dijkstra, acteur/muzikant (speelt de hertog van Alva in Victorie).


Karavaan al 25 jaar buitengewoon theater op locatie VICTORIE!

Het historisch theaterspektakel over helden en idealen, beleef je op 3, 4 , 5 en 6 oktober. In het eeuwenoude decor van het Alkmaarse Waagplein komt de roemruchte geschiedenis van de 80-jarige oorlog tot leven. Sta oog in oog met Willem van Oranje, Jacob Cabeliau en Diederick van Sonoy en ontmoet Sien Kannegieter: fris, brutaal en met een groot hart. Een bloedstollend verhaal over helden, verraad en idealen, met een knipoog naar het nu. Professionele acteurs en een leger aan figuranten nemen je mee in dit dynamisch en groots locatietheater. Waar je in gelooft is van belang, waar je voor strijdt nog belangrijker!

VICTORIE! wordt ondersteund door Gemeente Alkmaar en wordt van 3 tot en met 6 oktober opgevoerd op het Waagplein als onderdeel van de Victoriefeesten.Meer info staat op www.viervictorie.nl.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Alkmaar staat over de hele wereld bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een recordaantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast werden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.