ALKMAAR - Op zondag 24 juni 2018 opende de kersverse wethouder Kunst en Cultuur van Alkmaar, Christian Braak, de bijzondere tentoonstelling BEDE-VAART op het Bolwerk in Alkmaar. Een verzameling buitenbeelden die nog tot en met zondag 9 september 2018 24 uur per dag gratis te bezichtigen is.

Wie maakte wat en waarom?
Opvallend is de slakkenhuisvormige kapel, groot en wit, op de rand van het bolwerk. Wie gaat er naar binnen en wat tref je daar? Of het grote bouwwerk van zilverkleurige stokken op een open plek langs de route. Is het een kathedraal in aanbouw? Zijn dit de contouren van iets dat nog afgebouwd moet worden? Ook kom je langs een bijna drie meter hoog cederhouten vrouwbeeld. Wie maakte het en welk verhaal schuilt er achter dit opvallende beeld?

Rondleidingen
Het zijn zomaar een paar vragen die een wandeling langs de beeldenroute kunnen opwerpen. Op drie donderdagavonden krijg je tijdens een speciale rondleiding door curator Jaap Velserboer extra achtergrond informatie, ins en outs over de kunstenaars, hun bedoeling met het werk en nog veel meer.

Op donderdag 12, donderdag 19 en donderdag 26 juli leidt Jaap je in ca. 60 minuten door BEDE-VAART.

Vertrek om 19.30 uur vanaf Molen van Piet (pad naast Ritsevoort 66, Alkmaar). Deelname € 4 contant (en voor houders van een KunstuitleelLot € 2). Opgeven via info@kunstuitleenalkmaar.nl.

Wordt pelgrim en ga mee op bedevaart.

Info
Rondleiding Bede-Vaart: donderdag 12, donderdag 19 en donderdag 26 juli 2018
Aanvang: 19:30 uur
Verzamelen: Molen van Piet (pad naast Ritsevoort 66, Alkmaar)
Georganiseerd door: Kunstuitleen Alkmaar, gids tijdens de rondleiding: Jaap Velserboer
Informatie: www.kunstuitleenalkmaar.nl/rondleidingen BEDE-VAART