BERGEN - Tijdens de Kunst10daagse, die gehouden wordt vanaf 19 t.m. 28 oktober nodigen 16 kunstenaars uit heel Nederland u uit voor hun bijzondere expositie bij StalKunst9 op de Voert 9 in Bergen.


De openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur en de pendelbus stopt voor de deur. De Briljant Kunstenaar 2016 Toos van Holstein en Faranú uitgeroepen tot talent van Kunstenaar van het Jaar en Elisabeth Leyen met haar fraaie raku en bronzen beelden laten hun fraaie werk zien. En Glaskunstenaar Anne Hoogland uit Heerhugowaard is ook aanwezig met zijn bijzondere glasfusion objecten. Zijn ruim 35 jarige ervaring als vakfotograaf past hij nu toe in het maken van unieke glas objecten met speciale kleuren en composities door het snijden van speciaal fusionglas en het composeren van vlakken en verbindingen in stukjes en lagen, aangevuld met bijzonder glas voor een regenboogeffect of speciaal glas waar meerdere high-tech coatingen op zitten voor een kleurrijke reflectie in b.v. goud of zilver. Daarna versmelten de lagen fusionglas zich in de glas-oven tot een geheel nieuwe kleurrijke glasfusie creatie van één laag. De unieke glaskunst varieert van schalen tot staande- en wandobjecten. Door te spelen met verschillende lichtinvallen hebben de objecten een heel eigen dynamiek waardoor de kleuren tot 'leven' komen en er bijzondere 2D en 3D glasobjecten ontstaan. Alle werken zijn one of a kind.

Ook voor Workshops: Maak je eigen glaskunstwerk, kun je bij Anne terecht. Geef jezelf een van zijn objecten, plaats het dichtbij een natuurlijke lichtbron en het zal iedere dag weer op duizend verschillende manieren tot leven komen. Meer details en de workshops staan op: www.ah-art.nl