ALKMAAR - Met ‘Kunst tot de Nacht’ op vrijdag 7 september start in Alkmaar het nieuwe culturele seizoen. Net als alle andere Alkmaarse culturele instellingen zetten ook De Vest en de Grote Kerk Alkmaar hun deuren wagenwijd open. Het thema is dit jaar ‘vrijspel’ en in TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar wordt het daadwerkelijk ‘cultureel apekooien’. De Vest biedt het publiek op 7 september vele voorproefjes van voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen. In de Grote Kerk Alkmaar zijn (inter)nationale acrobatiekgezelschappen geboekt en kan geluisterd worden naar prachtige klassieke concerten in een bijzondere sfeer.

Van stand-up tot jazz
Om 20.00 uur starten de previews in de Kleine Zaal. In blokken staan cabaretoptredens gepland van Alex Ploeg en Jochen Otten, Martijn Kardol en Katinka Polderman. Vanaf 20.00 bruist het ook in de benedenfoyer van De Vest. Tot 23.00 uur staan vele (muziek) optredens op het programma van o.a. de zangeressen LAKSHMI, Sandra van Nieuwland en Hadewych Minis. Jeroen Zijlstra brengt zeemansjazz, de bevlogen muzikanten van The Bentleys muziek uit de fifties en sixties en Timon Krause, de jongste mentalist die ooit Nederlands en Europees kampioen werd, maakt het publiek gek met zijn hersenspelletjes. In de foyer is de informatiemarkt te vinden en alleen op deze avond worden toegangskaarten voor het nieuwe theaterseizoen met grote korting aangeboden.

Acrobatiek en klassiek in de kerk
In de prachtige ambiance van de Grote Kerk Alkmaar kan worden genoten van een bijzonder klassiek concert van de getalenteerde musici van Holland Music Sessions, afgewisseld met (inter)nationale acrobatiekacts van Tall Tales en Panama Pictures. Daarnaast is de fototentoonstelling De Wereld op je Bord (van fotograaf Rick Akkerman) gratis te bewonderen en kan men de hele avond het Laurentius-altaarstuk bezoeken.

De Vest op locatie
Tijdens Kunst tot de Nacht wordt in Dansstudio Flex in de Koorstraat een fragment gedanst van de voorstelling 'TWOOLS' van Scapino Ballet Rotterdam, die op woensdag 19 december in TAQA Theater De Vest te zien is. Bekijk het resultaat van twee intensieve workshops die de dansers van Flex kregen van professionele dansers van Scapino Ballet Rotterdam.

Meer informatie
Kijk voor het complete programma van Kunst tot de Nacht op www.taqatheaterdevest.nl, www.grotekerk-alkmaar.nl of www.kunsttotdenacht.nl