ALKMAAR - Als vanouds is er van alles te doen in Wijkcentrum Overdie tijdens de opening van het nieuwe seizoen. Op 22 september staat de open dag in het teken van het Korenfestival. Er zijn 5 verschillende koren die voor live muziek zullen zorgen. Ook wordt er aandacht besteed aan Nationale Burendag en vertellen kunstenaars over de nieuwe expositie. Iedereen is van harte welkom tussen 12 uur en 17 uur, de entree is gratis.

Het Korenfestival wordt mede georganiseerd door pimpkoor Wilde Haver in het kader van hun 10-jarig jubileum. Zij verzorgen samen met 4 andere enthousiaste koren de muzikale inbreng deze middag: je kunt genieten van o.a. popsongs, Nederlandstalige nummers en shanty's. Daarnaast kun je je ogen uitkijken terwijl je naar de nieuwe geëxposeerde werken kijkt. Onze kunstenaars geven je graag een rondleiding!

Ook vieren wij Nationale Burendag. Iedere bezoeker krijgt een plant met informatie over eenzaamheid. Wie zou jij een plant willen geven? Met wie zou jij vaker willen afspreken of een activiteit willen doen in een buurthuis of in Wijkcentum Overdie? Kom naar de open dag en ontdek meer! Om de dag compleet te maken kun je proeven van multiculturele hapjes. Deze zijn echter niet gratis, maar de entree wel.

Meer informatie vind je op www.thuisinoverdie.nl, op Facebook via www.fb.com/wijkcentrum.overdie of in het wijkcentrum zelf; medewerkers en vrijwilligers vertellen je hier graag meer over.