ALKMAAR - Weten wat er te doen is tijdens Koningsdag in Alkmaar? Hier vind je alle informatie over de Koningsdagfeesten en de Alkmaarse vrijmarkt.

SLAM! Koningsdag
Parkeerterrein AFAS Stadion
12.00 tot 22.00


Op zaterdag 27 april strijkt SLAM! weer neer naast het AZ stadion. De beste Nederlandse DJ's en urban acts zullen zorgen voor een spletterende line-up en een onvergetelijke dag! SLAM! Koningsdag biedt dit jaar meerdere stages en meerdere muziekstijlen.

Artiesten die o.a. komen zijn: Bassjackers, Jay Hardway, Kris Kross Amsterdam, La Fuente, Lucas & Steve, Nicky Romero, STUK en Ummet Ozcan. Daarbij komen ook Lost Frequencies, Mike Williams, DJ Lincious, Chocolate Puma, Afrobros en LNY TNZ. En een totaal vernieuwde én grotere 2e stage gehost door Vunzige Deuntjes met o.a. Famke Louise, Mula B, JAYH, Tabitha en Yung Felix!

Kaarten zijn te koop vanaf € 25,- via slam.nl/koningsdag.

Vrijmarkt
Binnenstad Alkmaar
09.00 tot 17.00


De grote Alkmaarse vrijmarkt begint officieel rond 9.00 uur. Snuffel in de winkelstraten en in het Kennemerpark (het 'Bolwerk') gezellig tussen tweedehands spulletjes. Let op: dit jaar is de Koorstraat geen vrijmarktgebied.

Gratis toegang

Gramdioze Koningsdag
Paardenmarkt
12.00 tot 20.00 uur


Op 27 april is-ie er weer, de Gramdioze Koningsdag op de Paardenmarkt. Beter bekend als een van de dikste Koningsdagfeesten van Noord-Holland met een line-up vol (inter)nationale toppers: David Vunk, San Soda, Elias Mazian, Pablo Discobar Soundsystem, Eindbaas & Tim Jules.

Bij slecht weer wordt het plein volledig overdekt en verwarmd. Dus wat voor weer het ook is: jij staat droog en warm op de Paardenmarkt.

Gratis toegang

Kingsday
Hofplein
12.00 tot 20.00 uur


Ook op het Hofplein, Middenin het centrum van Alkmaar, wordt de verjaardag van onze Koning goed gevierd met de vetste DJ's waaronder Alamaison, Mia Moore, Walter Looks, Mara Weels, Alkmaer Sound sytem en MC Roy da Costa.

Gratis toegang / Overdekt terrein

Koningsfeest op De Brug
Platte Stenenbrug
12.00 tot 20.00 uur


Dit jaar wordt het Koningsdagfeest op de Platte Stenenbrug weer groots gevierd! Met de liveband Soulbeach ondersteund door bekende DJ's waaronder René Verkerk van Radio 10.

Gratis toegang

Het Gulden Vlies
Koorstraat
12.00 tot 00.00 uur


In de volledige overkapte Koorstraat staan diverse podia met livebands. Binnen wordt het ook gezellig, waar een gezellige DJ voor een feestje kan zorgen.

12.00 - 20.00 uur - Buitenpodium: Span Crank & Boots
14.00 - 00.00 uur - DJ Pierre

Gratis Toegang

Koningsplein
Waagplein
13.00 tot 20.00 uur


Op het Alkmaarse Waagplein nemen diverse dj's plaats op het podium en maken er een groot feest van. De line-up bestaat onder andere uit Nilicious, Dries Roelvink, Tom Haver, Rob Lee en Sweet Le Freak.

Gratis toegang

Kijk voor meer informatie en andere evenementen op www.alkmaarprachtstad.nl