ALKMAAR - Hare Majesteit Koningin Máxima is op woensdag 25 november 2020 digitaal aanwezig bij de ondertekening van het MuziekAkkoord Noord Noord-Holland, het lokale samenwerkingsconvenant voor muziekonderwijs op de basisschool. Het akkoord is een onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas van de stichting Méér Muziek in de Klas, waar Koningin Máxima erevoorzitter van is. De presentatie van het akkoord vindt plaats vanuit Podium Victorie in Alkmaar en is live te volgen op de YouTube-pagina van Méér Muziek in de Klas.

In het akkoord is afgesproken hoe het muziekonderwijs de komende jaren in vijf delen van Noord-Holland wordt vormgegeven. Het moet leiden tot structureel muziekonderwijs voor 59.000 basisschoolleerlingen in de Kop van Noord-Holland, Heemskerk, West-Friesland, Alkmaar en Heerhugowaard e.o. Meer dan 25 partijen, waaronder schoolbesturen, muziekscholen, muziekverenigingen, culturele instellingen, de iPabo uit Alkmaar en overheden gaan samenwerken.

Koningin Máxima is via videobellen aanwezig bij de feestelijke aftrap van het lokale samenwerkingsverband én bij de muzikale optredens van schoolkinderen. Ook markeert zij de start van het MuziekAkkoord. Het programma wordt gepresenteerd door presentatrice en zangeres Giovanca. De verschillende samenwerkingspartners en de schoolkinderen zullen vooral digitaal aanwezig zijn.

De Stichting Méér Muziek in de Klas is het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Eerder werden er MuziekAkkoorden getekend in onder andere de provincies Limburg, Friesland, Zeeland en Drenthe en in diverse regio’s en gemeenten zoals Zutphen, de stad Groningen en Hoeksche Waard.