ALKMAAR - Regisseur Steef de Jong regisseert bij Toneelschuur Producties ‘De Dappere Soldaat’, gebaseerd op de operette Der tapfere Soldat uit 1908 van Oscar Straus, met rollen voor o.a. Malou Gorter en Rop Verheijen. De voorstelling wordt o.a. met een speciale inleiding en een gebarentolk toegankelijk gemaakt voor doof– en slechthorend publiek.

Het verhaal
In de komische operette ‘De Dappere Soldaat’ wachten drie vrouwen op hun mannen die vechten aan het front. Nadina bezingt net haar bewondering en liefde voor haar ‘dappere huzaar’ als plotseling deserteur Bumerli haar slaapkamer binnendringt. In zijn revolver bewaart hij chocolaatjes in plaats van kogels. Nadina raakt gecharmeerd van deze ‘kleine chocoladesoldaat’. Zijn eigenzinnige mening over de onzin van oorlog verwart haar. Hij is een wegloper, een lafaard dus. Maar wat is dapper zijn eigenlijk?

Theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar Steef de Jong combineert op inventieve wijze decor, beeld, tekst, muziek en spel. Met een vrolijke, ironische toon komt hij tot de kern van het verhaal: wat is het waard om voor te vechten? Eerder maakte De Jong – bekend om zijn fascinatie voor alles wat met operette te maken heeft – uitstekend ontvangen voorstellingen als ‘Groots en Meeslepend wil ik leven’, ‘Ludwig’, ‘Straussvogel’ en ‘Sisi Boy’.

Meet & See en gebarentolk
Om de voorstelling toegankelijk te maken voor doven en slechthorend publiek is een ringleiding beschikbaar en wordt de Nederlandse gebarentolk Mauricio de Kok ingezet. Hij zal goed zichtbaar zijn op plekken die hiervoor gereserveerd zijn. Er is ook boventiteling (text on stage) aanwezig. Om 20:00 vindt er een Meet & See in de zaal plaats voor doof en slechthorend publiek.

Meer informatie en toegangskaarten
‘De ‘Dappere Soldaat’ Van Toneelschuur Producties en Steef de Jong is op donderdag 30 maart om 20.30 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 23,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa (van dinsdag t/m zaterdag tussen 17:00 - 21:00 uur) telefonisch bereikbaar via 072 - 548 99 99.