ALKMAAR - Komende donderdag speelt reggaeband Israel Vibration in de kleine zaal van Podium Victorie. Voor wie een band met een bijzonder verhaal wil aanschouwen en ook nog aangestoken wil worden door positieve reggaesounds een absolute must, waarbij Irie Chef als support-act optreedt.

Zangers Cecil Spence (Skelly), Albert Criag (Apple) en Lacelle Bulgin (Wiss) ontmoetten elkaar in een herstellingsoord waar ze alle drie behandeld werden tegen de ziekte polio. Ondanks de heftige ziekte begon het drietal liedjes te schrijven. Eind jaren zeventig hadden ze als Israel Vibration internationaal succes met de hit ‘The Same Song, maar in 1983 ging de band uit elkaar. Vijf jaar later zorgde Doctor Dread, de baas van Ras Records, ervoor dat de de band weer bij elkaar kwam. Wat volgde waren een reeks reggae albums die we inmiddels klassiekers noemen. Israel Vibration heeft een indrukwekkend verhaal en de kracht en het sterke positieve gevoel schijnt door in de muziek. Live kan dit niet anders dan een hele bijzondere avond zijn.

Irie Chef
Irie Chef is een project van multi-instrumentalist en producer Loek Hauwert. Na meer dan 10 jaar met verschillende ska- en reggae bands (Mr Review, Mark Foggo, Boss Capone) door Europa te hebben gespeelt begint hij voor zichzelf; Irie Chef is een éénmansformatie gebaseerd op het gebruik van live looping - en een voorliefde voor het gebruik van effecten en samples - , die klinkt als een volledig bezette reggae band met een grote diversiteit aan stijlen van energieke dancehall tot in effecten gedrenkte dub. Met veel vrijheid voor improvisatie besluit de Irie Chef telkens opnieuw welke ingrediënten en smaken wanneer worden toegevoegd. Elke show is anders en elk nummer kan weer anders klinken dan de avond ervoor.

Kijk hier voor de online ticketverkoop.