ALKMAAR - Wilt u over de speciale blauwe loper van Marathon tegen kanker lopen, een sneak preview krijgen van de tv-show die op 17 mei in Alkmaar wordt opgenomen en ontdekken welke (inter)nationale sterren meedoen in deze tv-show? Kom dan samen met Caroline Tensen naar de voorpremière op dinsdag 11 april in Theater De Vest.

Op woensdag 17 mei zet KWF Kankerbestrijding heel Alkmaar op z’n kop met de tv-show ‘Marathon tegen kanker’, die wordt gepresenteerd door Caroline Tensen. Bekende en onbekende Nederlanders komen in actie voor een dierbare, tegen kanker. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Iedereen kent wel een geliefde, vriend of collega met deze ziekte. De marathons die die dag uitgevoerd worden, zijn een metafoor voor kankeronderzoek. Het is een lange weg met een duidelijk einddoel: de dag dat niemand meer sterft aan kanker. We hebben veel uithoudingsvermogen nodig om die dag te bereiken, maar samen halen we de finish.

Hoe kunt u meedoen
Drie indrukwekkende acties finishen live tijdens de show op het Waagplein op 17 mei. Eén van de marathonacties tijdens de show is die van modeontwerpster Olcay Gulsen. Zij gaat 40 km fietsen, 10 km hardlopen en 1,5 km zwemmen. Ook wordt er een wandelmarathon van 42 km gelopen, langs de mooiste plekjes in Alkmaar met als eindpunt het Waagplein. Iedereen kan, alleen of samen met collega’s, dierbaren of vrienden, meedoen met deze marathons. U kunt ook uw eigen marathonactie starten. Daarbij gaat het vooral om de uitdaging die u aangaat voor uw dierbare(n) met kanker. Alles kan, van dansen of darten tot cupcakes bakken. Kom voor inspiratie op 11 april om 19.30 uur naar TAQA Theater de Vest.

Meer weten
Wilt u meer weten over het evenement en de acties, kijk dan op www.marathontegenkanker.nl.

Brief voor omwonenden
De belanghebbenden/omwonenden van het Waagplein worden nog apart geïnformeerd over dit evenement met een brief.