ALKMAAR - In deze barre tijd slaan Theater De Vest/Grote Kerk, Artiance, Grafisch Atelier Alkmaar, Shuffle magazine en de Nachtvlinder de handen ineen voor de tentoonstelling ‘De Reddingsbrigade’. Deze expositie stimuleert de zichtbaarheid van de jonge generatie Alkmaarse kunstenaars. Hoe geven zij vorm en richting aan een nieuwe tijd, nu we midden in de tweede golf van de coronacrisis zitten?

Hoe ziet de nabije toekomst eruit? Waar varen we heen en welk kompas gebruiken we? Kunnen we in deze tijd blijven dromen en nieuwe ontdekkingen doen? Zijn er lichtpunten aan de horizon te ontdekken? Laat je meevoeren langs de toekomstbeelden van een nieuwe generatie Alkmaarse kunstenaars. De deelnemende kunstenaars tonen hun werk en geven als een alternatieve reddingsbrigade verbeelding aan actuele vragen en thema’s. De kunstwerken vinden hun plek in de veilige haven van de Grote Kerk.

Door de samenwerking van de verschillende instellingen wordt de culturele humuslaag van jonge kunstenaars in Alkmaar ondersteund. Kunst als Reddingsbrigade!

De tentoonstelling is, als de coronamaatregelen dat toestaan, op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 5 t/m 28 februari te zien in de Grote Kerk Alkmaar. Er kunnen gratis toegangskaarten gereserveerd worden via www.grotekerkalkmaar.nl.