ALKMAAR - Zomer in De Mare in park De Rekerhout viert op 18 en 19 juni het laatste weekend van dit zomerse festival met veel mooie avonturen voor jong en oud. TAQA Theater De Vest zorgt opnieuw voor een gezellige picknick op de zaterdagavond met aansluitend een concert van 4Beat en op zondag een hele middag straattheater en leuke activiteiten. Zomer in De Mare is gratis toegankelijk.

Picknicken en KNALLEN!
Zaterdagavond is er weer een gezellige parkpicknick: neem zelf iets lekkers mee of schuif aan bij VERS eten en drinken. Vanaf 17:30 uur is het picknicktijd met akoestische livemuziek door Alfon Oekie. Als toetje begint om 19:00 uur de voorstelling ‘KNALLEN!’ De percussiegroep 4Beat bestaat uit vier superhelden: Blastbeat Super Woman, Beatman, Drum King Legend en Incredible Beat Wizard. Wat ze doen? Drummen, tikken, klappen, trommelen, zingen, fluiten, trappelen, neuriën, stampen, kortom… KNALLEN!

Straattheater met onmogelijke missies

Op zondagmiddag valt er weer veel (internationaal) straattheater te beleven tussen 13:00 en 17:00 uur. Ga deze middag voor de voorstelling 'Deux secondes' over een onmogelijke missie met pop-up-tenten of het prachtige internationaal bekroonde duet ‘No Man Is an Island’. Ook leuk: laat je patatje bereiden door DJ Frietmachine of doe mee aan de voorstelling ‘Fantasiedier’. Extra bijzonder is de acrobatische show 'À deux mètres' met Jesse Huygh over zuurstof: het is onzichtbaar in de lucht aanwezig en toch ontbreekt het in Jesse's lichaam. Lijdend aan taaislijmziekte besloot Jesse dat als zijn leven dan kort is, dat het bruisend en goed gevuld mag zijn. En zo ontstond een acrobatische act met zuurstofapparaat, met veel symboliek over verbondenheid, afstand houden, mantelzorgen en veerkracht.

Meer informatie

Zomer in De Mare in park De Rekerhout vindt ieder weekend tot en met 19 juni plaats. Bij de Picknickconcerten op de zaterdagavonden is publiek vanaf 17:30 uur welkom om lekker te komen eten. Elke zondagmiddag tussen 13:00 en 17:00 uur is er straat- en circustheater met vele doe- en beleefactiviteiten. Zomer in De Mare is gratis toegankelijk. Vrijdag 24 juni verplaatsen de zomerse activiteiten zich naar het Canadaplein in het centrum van Alkmaar. Daar start dan Zomer op het Plein!
Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl.