ALKMAAR - Cultuurpark De Hout staat op zondagmiddag 30 juni in het teken van het gratis popfestival Houtpop. Tussen 13.00 en 18.00 uur brengen popmuziek, kunst en kindervermaak het publiek in zomerse sferen. Cultuurpark De Hout en Rotaryclub Alkmaar-De Waag organiseren elk jaar samen dit benefietfestival. Dankzij de opbrengst van Houtpop kunnen kinderen uit heel Alkmaar een week op een onvergetelijke vakantie met Jeugdzomerkamp Alkmaar. De artiesten treden speciaal hiervoor belangeloos op.


De bekende Alkmaarse singer-songwriter Mijke Dhondt bijt het spits af. Daarna neemt de zeskoppige band Anno80 het stokje over met herkenbare nummers uit de jaren 70-80.


Halverwege de middag neemt de band Rachel het hele park mee op een muzikale reis langs rock, funk, pop en jazz. Om circa 16 uur maakt X-ist zijn opwachting, Deze rockband brengt stevige symfonische classic rockmuziek naast melodieuze rockballads, zoals van Deep Purple, Fleetwood Mac, Beth Hart, Anouk en bovenal Pink Floyd.


Voor de finale tekenen de 16 muzikanten van Beejay and the Memphis Project (MP) Dit is een van de grootste en energiekste bands van Nederland.


Kinderen kunnen zich uitleven op twee springkussens. Bovendien kunnen de jongste festivalbezoekers zich laten schminken. Ook is er de populaire Hout Pop Quiz. Voor drie euro doen bezoekers aan deze quiz mee en maken kans op mooie prijzen.


De presentatie is in handen van van Dick van der Kolk. Meer informatie op www.cultuurparkdehout.nl