SCHOORL - Aehem Ahmad groeide op als Palestijnse vluchteling in het kamp Yarmouk in Damascus, Syrië. Al jong leerde hij piano spelen en studeerde hij aan het conservatorium van de Baath-universiteit in Homs. In de jaren 2014/2015 verwierf hij internationale bekendheid als “de pianist tussen de puinhopen” door zijn optreden in het vluchtelingenkamp Yarmouk terwijl in Syrië de burgeroorlog woedde. Toen het kamp in april 2015 door strijders van Islamitische Staat werd ingenomen waarbij zijn piano vernield werd besloot hij Syrië te ontvluchten via de zgn. “Balkanroute”, waarna hij via Turkije en Griekenland in Duitsland aankwam. Momenteel woont hij met zijn familie in Wiesbaden (D) en geeft door heel Europa concerten waarbij hij zijn stem laat horen voor alle mensen die leiden onder oorlogsgeweld in Syrië. Zijn muziek getuigt van de veerkracht van de menselijke geest en de wil tot overleven.

Met dit concert wordt aandacht gevraagd voor stART International, een organisatie die pedagogen, therapeuten en psychologen uitzendt naar crisisgebieden om kinderen eerste hulp te bieden in het verwerken van traumatische ervaringen.

Vrijdag 8 maart speelt Aehem Ahmad in Scorlewald, Valkenlaan 14 in Schoorl. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd voor het werk van stART International.