ALKMAAR - Stichting Cultuurpark de Hout verzorgt ook in de zomer van 2017 voor de 26e keer een groot aantal zondagmiddagfestivals in de Alkmaarder Hout. In nauwe samenwerking met Artiance wordt op zondag 11 juni 2017 in Cultuurpark De Hout de eerste editie van het festival ‘De Hout Classic’ georganiseerd. Dit festival vertegenwoordigt de klassieke muziek in al haar prachtige vormen en verlegt de grenzen van de klassieke muziek door een mix van zowel hedendaagse als bestaande werken samen te brengen en deze op een unieke wijze te presenteren. 

Een bijzonder festival met mooie podia waarop musici speciaal voor deze middag nieuwe samenwerkingen aangaan. Met optredens van onder andere Orchestre Partout (zeer talenvolle muzikanten uit het AZC), Blaaskwintet De Vijf Windstreken (uit het Kamerorkest van de Vrije Universiteit van Amsterdam), Robin Schot (winnaar Solistenconcours Artiance), Ferro Forte (Barok ensemble met meanderende melodieën), SYA (meerstemmige luistermuziek met een twist), Het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland (onder leiding van Dirigent Pieter-Jan Olthof), Ingrid Stijsiger (prachtvrouw en mezzo-sopraan) en nog veel meer. 

Het festival is geschikt voor het hele gezin en biedt jong en oud een bijzondere middag vol ervaringen. Stichting Orgelfestival Holland verzorgt tweemaal gedurende de middag een workshop “Orgelbouwen voor kinderen” en Iets van Els zorgt de gehele dag voor verder creatief vermaak. Je kunt een kijkje nemen in een van de “kiekdoosjes” van kunstenares Sophie Terluin of een workshop bij haar volgen.

De middag wordt afgesloten met een nog niet eerder in Alkmaar vertoonde top-act. Emilie Bastens (harpiste) en DJ Phiilippe brengen in een bijzonder co-creatie project een fantastisch en uniek optreden op de bühne. Een primeur tijdens De Hout Classic!.

De Hout Classic wordt tot stand gebracht door Stichting Cultuurpark De Hout en Artiance, hét Centrum voor de Kunsten van Alkmaar en omgeving. De toegang is natuurlijk gratis. Meer informatie over “De Hout Classic” is onder meer te vinden op www.cultuurparkdehout.nl , www.artiance.nl en op onze Facebook pagina’s.