DE RIJP - Komende woensdag 16 augustus komen twee jonge Amerikaanse toptalenten naar de Grote Kerk voor een optreden. De samenwerking met de Rijper organisator Cartouche en Holland Music Sessions uit Bergen/Alkmaar zorgt ook dit jaar voor een mooi klassiek zomerconcert in De Rijp. De voorgaande jaren waren de concerten niet alleen mooi, maar ook erg sfeervol. Dit keer komen de violiste Wenlan Jackson en de pianist Aaron Kurz. De Nederlandse Sander Sittig begeleidt Jackson op de piano. Samen spelen zij muziek van Bach, Brahms en Wieniawski. De andere pianist, de Amerikaan Aaron Kurz speelt solo. Hij speelt muziek van Bartholdy, Beach en Prokofjev.

Holland Music Sessions is een organisatie die jaarlijks jong, internationaal klassiek talent naar Bergen en Alkmaar haalt om hier lessen te volgen en in de omgeving op te treden. De talenten, uit de hele wereld, staan in de rij om hier een aantal weken te verblijven. Alleen de besten mogen komen…..Vaak is het de laatste stap naar een succesvolle carrière. Net als voorgaande jaren komen twee van die talenten naar De Rijp. Ditmaal zorgen twee Amerikanen voor dit geliefde zomerconcert.

De voorstelling begint op woensdag 16 augustus om 20.30 uur. Kaarten kosten € 20,- (inclusief gratis pauzedrankje). In de voorverkoop zijn deze verkrijgbaar via de website www.cartouche-graftderijp.nl en bij DA-drogist Rijkes (alleen cash). Op 16 augustus zijn vanaf 20.00 uur kaarten te koop bij de kassa in de Grote Kerk.