ALKMAAR - Alkmaar ontvangt maandag 3 april het Nationaal Congres Evenementen 2023, dé ontmoetingsplek voor eventprofessionals uit heel Nederland. Tijdens dit congres laten organisatoren, citymarketeers en gemeenten zich inspireren door succesvolle professionals op het gebied van publieksevenementen.


Lex Kruijver, Algemeen Directeur van organiserende partij Respons geeft aan dat de keuze op Alkmaar is gevallen omdat de gemeente met meer dan 500 evenementen per jaar met recht een actieve gemeente op evenementengebied is. De focus op unieke publieksevenementen die het verhaal van de stad vertellen maakt Alkmaar daarin onderscheidend. Alkmaar is de eerste stad in Noord-Holland die als gastheer optreedt voor dit congres.

Elk seizoen iets te doen
Ger Welbers is als directeur van Stichting Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing trots dat het Nationaal Congres Evenementen in Alkmaar georganiseerd wordt. “Publieksevenementen geven een gemeente een gezicht en zijn belangrijk voor de cohesie in de samenleving. Samen met de gemeente Alkmaar voeren wij het hele jaar rond een actief beleid op het spreiden van evenementen over het seizoen en het stimuleren van evenementen die het verhaal vertellen van Alkmaar. Terugkerende beeldbepalende evenementen voor Alkmaar zijn tijdens de wintermaanden het Midwinterfeest Graft - De Rijp en magische theaterwandeling Wonderlicht. Tijdens de zomermaanden zetten wij in op de Kaasmarkt en Kaeskoppenstad, het festival dat de historische binnenstad als decor gebruikt voor een meeslepende ervaring. En dit jaar vieren en herdenken we Alkmaar Ontzet 450 jaar. Dit doen we door middel van een jaarrond programma met allerlei evenementen, waaronder veel activiteiten die voor en door bewoners worden georganiseerd. Zo is er elk seizoen iets te doen in Alkmaar en trekken we bezoekers naar onze gemeente.”


De strijd om de evenementenkalender
De 8e editie van het Nationaal Congres Evenementen vindt plaats op maandag 3 april in De Grote Kerk, georganiseerd door Respons in samenwerking met Gemeente Alkmaar, Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing en de Stichting Nationale Evenementenprijzen. Dagvoorzitter is Ben van der Brug en de key note sprekers zijn Jeroen de Schuyteneer, Directeur Evenementen bij Stad Gent en Siart Smit, Algemeen Directeur van Oerol Festival Terschelling.

Ger Welbers neemt plaats in het panel met het congresthema ‘Strijd om de evenementenkalender’, Welke evenementen programmeer je als je rekening houdt met schaarse ruimte, behoeften van bewoners en de wensen vanuit citymarketing perspectief. Kijk voor het hele programma en tickets op nationaalcongresevenementen.nl.