ALKMAAR - Op zaterdagavond 10 december aanstaande speelt barokensemble La Sfera Armoniosa een sfeervol kerstprogramma met liederen uit 7 landen en 7 eeuwen. Het concert vindt plaats in de Lutherse Kerk aan de Oudegracht in Alkmaar.


Programmeur en artistiek leider van La Sfera Armoniosa, Mike Fentross: “We willen met het concert tegelijkertijd de enorme diversiteit en als samenhang laten horen die kerstliederen over grote afstanden en over lange tijd met elkaar hebben”. Daarmee brengt het Alkmaarse ensemble de kerstgedachte in een muzikaal programma tot uitdrukking.

La Sfera Armoniosa heeft voor dit concert de Estse zangeres Kadri Tegelmann uitgenodigd voor dit gevarieerde concert. Zij voelt zich thuis in zowel opera als oratorium, kamermuziek en volksmuziek. Met haar bijzondere voorliefde voor oude muziek en barok werkte ze eerder succesvol samen met La Sfera Armoniosa. Tegelmann treedt daarnaast ook veel op met twintigste eeuwse muziek o.a. het Holland Festival, Theaterfestival Almagro, Gaudeamus Festival en Operadagen Rotterdam. Met Mike Fentross, artistiek leider van La Sfera Armoniosa, en saxofonist/klarinettist Maarten Ornstein maakte Kadri Tegelmann een album die Estse volksliederen en barokmuziek met elkaar combineert.

Behalve Kadri Tegelmann horen we op dit concert ook harpiste/blokfluitiste Emma Huijsser, slagwerker Pieter Prommel, Paulina van Laarhoven op viola da gamba en Mike Fentross op theorbe en vihuela.

Oude Muziekserie Alkmaar
Het concert met Kadri Tegelmann is onderdeel van de serie Oude Muziek in Alkmaar. Deze serie wordt georganiseerd door La Sfera Armoniosa; de concerten vinden plaats in de Lutherse Kerk aan de Oudegracht. De aanvangstijd van het concert op 10 december is 20:00. Kaarten zijn te bestellen via https://www.klassiekemuziek.nl/e/16613/sfera-armoniosa-kadri-tegelmann. Bij de prijs is een feestelijk drankje inbegrepen.