ALKMAAR - Op zondag 16 december geeft het Grootkoor Alkmaar een feestelijk en sfeervol kerstconcert in de Kapelkerk in Alkmaar. Het Grootkoor Alkmaar staat o.l.v. de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen en bestaat uit ruim 100 enthousiaste koorleden afkomstig uit de regio Alkmaar.

Als solisten hebben we niemand minder dan de bekende organist Martin Mans en fluitiste Marjolein de Wit. Al op jonge leeftijd begon Marjolein met fluitspelen. Toen zij tien jaar oud was kreeg zij haar eerste lessen van Raymond Delnoye, solofluitist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Al snel won zij diverse prijzen op enkele Nederlandse muziekconcoursen. Van 1989 tot 1994 studeerde zij aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Marjolein de Wit concerteert met grote regelmaat in Nederland maar ook daarbuiten, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Regelmatig is zij in diverse muziekprogramma’s op televisie te zien. Daarnaast heeft zij meerdere solocd’s op haar naam staan.

U kunt weer gaan genieten van een afwisselend repertoire, van Christmas Carols tot overbekende kerstkrakers. De begeleiding van het Grootkoor en de solisten is in handen van pianist Rob van Dijk.

Het concert begint om 14.30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Kapelkerk en via zing@grootkoor.nl. Kijk voor meer informatie op www.grootkoor.nl.