ALKMAAR - Op zondag 11 december geeft het Grootkoor Alkmaar een feestelijk en sfeervol kerstconcert in de Kapelkerk in Alkmaar.

Het Grootkoor Alkmaar staat o.l.v. de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen en bestaat uit ruim 100 enthousiaste koorleden afkomstig uit de gehele provincie. Het kerstproject van Grootkoor Alkmaar is in september van start gegaan en de afgelopen maanden hebben de koorleden hard gewerkt om het concertprogramma in te studeren. "Het is elke keer weer een uitdaging met zoveel enthousiaste zanglustigen iets moois neer te zetten", aldus de dirigenten

Als solist is de bekende zanger Henk Poort uitgenodigd. De opera- en musicalzanger Henk Poort verwierf bekendheid door zijn rollen in diverse musicals. Hij maakte diepe indruk in het tv-programma 'Beste Zangers'. Hij heeft een stem met een ongelofelijke power en hoogte om koud van te worden. Samen met Grootkoor Alkmaar zullen ze het publiek weten te ontroeren.

U kunt gaan genieten van een afwisselend repertoire, van Christmas Carols tot overbekende kerstkrakers. De begeleiding van het Grootkoor is in handen van de pianist Rob van Dijk. Dit jaar zal ook het orgel bespeelt worden door organist Martin Mans. Het prachtige orgel in deze goed klinkende kerk uit 1762 is gebouwd door Christian Müller en heeft een bijzonder vormgegeven kast.

"Een feest om op dit orgel te mogen spelen", aldus Martin Mans.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.grootkoor.nl

Aanvang concert: 14.30 uur.

Kaartverkoop: www.grootkoor.nl