ALKMAAR - Al vele jaren werkt de Big Swing Band Alkmaar met veel plezier samen met DansSalon “Swing Along”. Het laatste project, “The Glenn Miller story”, dateert alweer van december 2019. Twee swingende voorstellingen in het “Vrij Zijn” theater in Alkmaar als eerbetoon aan de Amerikaanse bandleider Glen Miller.

De Big Swing Band bestaat sinds 1996 en is voortgekomen uit muziekvereniging “Sint Caecilia”, welke in 1919 werd opgericht. Het spelen van lekkere swingmuziek is het doel van de Big Swing band.

Door de pandemie kon er een lange periode niet worden opgetreden en samengewerkt. Maar nu gaat het gebeuren. Zondagmiddag 19 december 2021 geeft de Big Swing Band Alkmaar met dirigent Dirk Verhoef een kerstconcert in Wijkcentrum De Oever. In de grote zaal zal de band twee volwaardige sets met een diversiteit aan swingnummers spelen waaronder een aantal kerstklassiekers. De Lindyhoppers van Danssalon Swing Along, zullen bij een aantal nummers, hun kans grijpen om te dansen.

Lindyhop is een sportieve swingende partnerdans, met ruim een eeuw aan geschiedenis. De dans is in Amerika ontstaan tijdens de roerige jaren twintig. Er waren grote danszalen met aan weerskanten podia, waarop professionele Big Bands beurtelings alles gaven om de dansvloer te vullen met dansers, waarvan de schoenen begonnen te roken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Lindyhop een ondergrondse dans in het teken van het verzet. Vanaf 1982 begon de dans opnieuw op te bloeien in Europa, dankzij een danskamp in de kleine Zweedse kustplaats Herräng.

Kom naar Wijkcentrum De Oever om te genieten van een heerlijke middag met swingmuziek en swingdans! Bestel uw kaarten bij swingalong.nl/winkel voor € 10,00 per persoon. Neem uw coronabewijs mee.

Locatie: Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1, Alkmaar.
Datum en tijd: Zondag 19 december a.s. van 14.15 tot 16:45 uur.