ALKMAAR - Op 1 juni 2018 is de opening van het Karavaan Festival 2018. Dit is hét Noord-Hollandse podiumkunstfestival dat zal plaatsvinden van 1 tot en met 10 juni in Alkmaar.

Er is 10 dagen lang een locatietheater dat op veel bijzondere plekken zal plaatsvinden.
Op het Doelenveld is er voor jong en oud gratis straattheater, live-muziek, korte voorstellingen, eten en drinken en u kunt er veel verschillende dingen doen en zien.

Op beide zondagen kunt u met uw kinderen genieten van het Kinderkaravaan op het hele Doelenveld, dat wordt omgetoverd tot één mooi en intiem festivalhart. U kunt de multimedia-voorstelling Call Response Call beleven en u kunt de uitdaging van Reserve aangaan, de speciaal voor Alkmaar gemaakte achterstevoren geluidswandeling.

Naast deze onderdelen, is er ook een familietheater met 'De vervelende Bus', dit is een kinderconcert van Hoehaa! Ook vindt er straattheater plaats met een theaterillusie in een diepe put.

Straatheater
Elke dag behalve op de maandag en dinsdag is er een nieuwe gratis straattheater-act. U kunt hier genieten van een stukje dans, verrassende acrobatiek, komische voorstellingen en bijzondere optische illusies.

Live muziek en de Karavaan-Kerk
Voor eten&drinken en livemuziek moet je ook zeker naar het festivalhart toe komen, Karavaan bouwt hier een heuse kerk. Hierin komt een pop-up restaurant van Tineke Kookt.
Je kunt hier 's ochtends een cappuccino drinken of uw weekend beginnen met een vrijdagmiddagborrel.

Elke avond is er een live-concert van steeds een andere band, singer-songwriters of feestelijke muziek. U kunt genieten van deze concerten die geheel gratis zijn.

Agenda 1 juni
Tijdens de opening op vrijdag 1 juni zal er een bijzonder uitgebreid programma zijn, we hebben dit programma op een rijtje gezet:
17.15 uur Officiële opening Karavaan Festival met champagne
17.30 uur Straattheater Life of Thee van Theater Tol
18.00 uur Ontdek het festivalhart: Verbaas je bij Diep, ontdek Call Response Call of doe de achterstevoren geluidswandeling Reverse, ga op avontuur met onze Nieuwe Makers Route, bezoek danstheater Lust for Life of beleef een andere locatietheatervoorstelling.
21.45 uur Openingsconcert van Collectief Explosief

Vergeet niet om je agenda leeg te houden van 1 tot en met 10 juni om het hele Karavaan Festival mee te maken!