ALKMAAR - Op vrijdag 28 april om 10.00 uur luidt het kampioensteam van Jong AZ de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Het teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Team en staf van AZ worden op de markt ontvangen op uitnodiging van de wethouder sport, Pieter Dijkman.

Op 1 april jl. werd jong AZ met een groot verschil in punten al ruim voor de afloop van het seizoen overtuigend kampioen van de Tweede Divisie. Een prestatie van formaat van dit beloftenelftal en een mooi resultaat van de AZ Jeugdopleiding. Het team o.l.v. coaches Martin Haar en Kenneth Goudmijn speelt volgend seizoen in de Jupiler League.

Wethouder Pieter Dijkman (VVD) zegt over het kampioenschap van Jong AZ: ‘Een geweldige prestatie, waarvoor we als gemeente dit beloftenteam graag in het zonnetje zetten. Talent is bij AZ in goede handen. En dat allemaal in het jaar waarin AZ zijn 50 jarig bestaan viert. Ook een goed begin van een spannend weekend voor de club en haar supporters met de KNVB Bekerfinale op zondag voor A-selectie”.

34 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdveertigduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 31 maart tot en met 29 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op dinsdag 2 en 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus van 19.00 tot 21.00 uur, avondkaasmarkten gehouden. Alle 34 kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.