In 2016 vindt Kaeskoppenstad plaats op zaterdag 11 en zondag 12 juni van 12.00-17.00 uur in de binnenstad van Alkmaar. Vanuit de verte zie je de Roode Stadstoren al staan, de blikvanger van Kaeskoppenstad.


Vergaap je aan de indrukwekkende Kraen die meer dan 5.000 kilo weegt, de wonderlijke Latijnse School, de Praktijck van Foreest en de eerste duikboot ter wereld uitgevonden door Alkmaarder Cornelis Drebbel. Voor de allerkleinsten is er de Caroussel (ouderwetse handgedreven draaimolen).


Meer dan 750 acteurs bezorgen je een wervelende tijdreis naar de 16e eeuw. Met vervaarlijke vuurspuwers, ruwe Watergeuzen, krassende viswijven, meelijwekkende weeskinderen, rijke edelen en nog heel veel meer.WANNEER IS HET?


In 2016 vindt Kaeskoppenstad plaats op zaterdag 11 en zondag 12 juni van 12.00-17.00 uur.

Ticketprijzen:
- Eerste 5.000 online tickets (early bird): € 3,00
- Online tickets nadat er 5.000 zijn verkocht: € 3,50
- Tickets Roode Toren (verkrijgbaar op het evenement): € 4,00

Kinderen t/m 5 jaar gratis

WAAR IS HET?


De ingang bevindt zich op de Voordam (tegenover het Waagplein), de uitgang is op de Platte Stenenbrug. Bij de Roode Toren op de Mient kan je een entreekaartje kopen, maar handiger is online.WAT IS ER TE DOEN?


Tijdens Kaeskoppenstad kijk je niet alleen je ogen uit, er is ook nog eens van alles te doen!


Naast populaire oude bekenden als de Vliegende Hollander en de Ganzenfanfare, zijn er dit jaar nieuwe spectaculaire acts zoals het Kaesino (waar je je geld wel kwijt kunt) en een echt Middeleeuws schildersatelier in een prachtig monumentaal schuilkerkje. Bekende inwoners van Kaeskoppenstad zoals Jannes de Goochelaar, de Vuurspuwer en Johannes de Nar maken ook dit jaar weer hun opwachting.HOE KOM IK ER?


Kaeskoppenstad vindt zoals ieder jaar plaats in het oudste wijkje van Alkmaar: d'Oude Stad. Het festival is op verschillende manieren te bereiken. Wegens de drukte in de binnenstad raden we je aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Wanneer je tóch graag met de auto wilt komen, kun je gebruik maken van de parkeergarages in en rond de binnenstad.Tot ziens op 11 en 12 juni te Alkmaar