ALKMAAR - Op vrijdag 16 juni om 10.00 uur luidt Rogier Roos van De Gooische Boer, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. De heer Roos doet dit op uitnodiging van kaasleverancier Zijerveld. Voorafgaand aan de opening van de kaasmarkt wordt de heer Roos in het stadhuis ontvangen door wethouder Pieter Dijkman (VVD).

Over de Gooische Boer

De Gooische Boer staat op negen verschillende warenmarkten waaronder de markt in Alkmaar-centrum. Onder de naam Noord-Holland Speciaal - met een eigen Gooische Boer banderol - worden onder andere Noord-Hollandse kazen verkocht van 16 kilo per stuk. Deze kaas, gemaakt van 100% Noord-Hollandse weidemelk en vol en romig van smaak, is herkenbaar aan het Rode Zegel, een product van Zijerveld.

Over Zijerveld

Zijerveld, onderdeel van FrieslandCampina, is dé dynamische marktspeler die de mogelijkheden op de kaasmarkt volledig wil benutten. Zijerveld kan door haar lange geschiedenis bogen op een rijke kaaskennis. Deze kaasgroothandel is in staat om een zeer breed assortiment van onderscheidende kazen te voeren waaronder de Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel.

34 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdveertigduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 31 maart tot en met 29 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op dinsdag 2 en 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus van 19.00 tot 21.00 uur, avondkaasmarkten gehouden. Alle 34 kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.