ALKMAAR - Gedurende het kaasmarktseizoen wordt elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur een gratis toegankelijk kaasmarkt orgelconcert gegeven in de Grote Kerk Alkmaar. De serie is samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk. Op vrijdag 8 juni wordt het beroemde Schnitger orgel bespeeld door organist Daniel Nunes.

Biografie Daniel Nunes
Daniel Nunes (Coimbra 1988) ontving zijn eerste pianolessen op achtjarige leeftijd bij Prazeres Marçal. Vanaf 2006 volgde hij een brede muzikale opleiding op het Instituto
Gregoriano de Lisboa en vanaf 2011 op de Escola Superior de Música (Lissabon). Zijn orgeldocenten waren António Esteireiro en João Vaz. In Nederland kreeg hij aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) orgelles bij Jos van der Kooy. In 2013 nam hij deel aan orgellessen bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waarna hij afstudeerde bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Daniel nam deel aan allerlei projecten, concoursen, en masterclasses, o.a. bij Daniel Roth, Hans-Ola Ericsson, Franz Joseph Stoiber, Eduardo Bellot, William Porter en Louis Robilliard. Daniel is organist van de Levend Water-parochie in Weesp en de St. Thomas van Aquino- parochie in Amsterdam.

Zomeravondconcerten
In juli, augustus en september worden op de woensdagavonden de traditionele zomeravondconcerten gegeven. De serie start op woensdagavond 4 juli en wordt verzorgd door organist Wim Diepenhorst.

Openingstijden Grote Kerk Alkmaar
Gedurende de zomermaanden is de Grote Kerk Alkmaar geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. Kijk voor afwijkende tijden en het volledige programma m.b.t. de kaasmarkt - en zomeravondconcerten op www.grotekerkalkmaar.nl.