ALKMAAR - Het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten op de vrijdagen om 12.00 uur en 13.00 uur bespelen nationale en internationale organisten het prachtige orgel. Op vrijdag 15 juni wordt het kaasmarktconcert gegeven door organist Nicholas Papadimitriou. Naast eigen werk speelt hij werken van o.a. J.S. Bach.

Biografie
Nicholas Papadimitriou (1993) begon op 13 jarige leeftijd zijn studie aan Conservatorium van Athene, waar hij piano bij Athanasios Grozas studeerde. Toen hij 15 was startte hij met privé orgelllessen bij Zafeiria Vassiliou in de Megaron Concert Hall en in de Anglicaanse kerk in Athene. In 2011 werd hij toegelaten tot de Music Department of the Ionian University in Corfu, maar hij onderbrak zijn studies toen hij besloot om in plaats daarvan zijn doelen in het buitenland na te streven. Hij werd in 2013 toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam, waar hij orgel bij Jacques van Oormerssen, Pieter van Dijk en Matthias Havinga studeerde. Daar studeerde hij ook piano bij Peter Besseling, improvisatie en Basso Continuo bij Miklós Spányi en volgde hij dirigeerlessen bij Lucas Vis en Jos Vermunt. In juni 2017 is hij afgestudeerd aan deze opleiding en werd hij toegelaten tot de Masteropleiding, waar hij zich nu op improvisatie & innovatieve muziek-pedagogie richt. In januari van dit jaar werd hij benoemd tot organist en dirigent van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Amsterdam.

Zomeravondconcerten
In juli, augustus en september worden op de woensdagavonden de traditionele zomeravondconcerten gegeven. De serie start op woensdagavond 4 juli en wordt verzorgd door organist Wim Diepenhorst.

Openingstijden Grote Kerk Alkmaar
Gedurende de zomermaanden is de Grote Kerk Alkmaar geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. Kijk voor afwijkende tijden en het volledige programma m.b.t. de kaasmarkt - en zomeravondconcerten op www.grotekerkalkmaar.nl.