ALKMAAR - Op vrijdag 17 mei ging de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen in TAQA Theater De Vest succesvol van start. Hardlopers zijn The Analogues, Plien en Bianca, Martijn Koning, Ellen ten Damme, Rundfunk, Dolf Jansen, Lebbis en De Alex Klaasen Revue. Eerder raakten voorstellingen van Nienke Plas, Fred van Leer, Peter Pannekoek en Daniel Arends al uitverkocht. Voor vrijwel alle overige voorstellingen (zo’n 230 stuks) zijn nog mooie plaatsen te boeken via www.theaterdevest.nl.

Klinkende namen in nieuw theaterseizoen
Cabaretliefhebbers kunnen hun hart ophalen: er staan verschillende topcabaretiers op het programma, zoals Ali B, Freek de Jonge en Yentl en de Boer. Ook reizen grote producties met klinkende namen af naar Alkmaar. ‘Amadeus’ bijvoorbeeld, of ‘’t Schaep met de 5 Pooten’, een heerlijke grote musical met topcast.

Huisgezelschappen en internationale pareltjes

Naast prachtige voorstellingen en concerten van onze huisgezelschappen Scapino Ballet Rotterdam, Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Nationale Theater, halen we ook wereldwijd succes naar Alkmaar. Je herkent de internationale selectie, bestaande uit pareltjes op het gebied van nouveau cirque, aan het label ‘Vestival International’ in het theaterprogramma.

Toneel en muziek

Er is een ruime keuze aan mooie toneelvoorstellingen. Bezoek bijvoorbeeld ‘Het oog van de storm’ met o.a. grande dame Anne-Wil Blankers en Hans Croiset of ‘Dangerous Liaisons’ met Tjitske Reidinga en Mark Rietman. Ook op het gebied van muziek staan verschillende toppers op het programma: van Waylon tot The Analogues en van de 3JS tot Rob de Nijs.

Een speciale gast
Voor de voetballiefhebbers komt een wel heel speciale gast een theatercollege verzorgen. In ‘Een avond met De Kromme’ neemt Willem van Hanegem aan de hand van unieke videobeelden het publiek mee op reis door zijn bijzondere voetballeven. Maar er zijn meer theatercolleges te volgen, bijvoorbeeld van Joris Luyendijk over het medialandschap van de toekomst en George van Houts met ‘Kom Plott II’, over zijn complottheorieën rond 9/11.

Sfeervolle concerten in de Grote Kerk
De Nederlandse Bachvereniging is inmiddels een vaste bespeler van de Grote Kerk. Komend seizoen brengen ze de Mariavespers en een programma rond Bach & Sandström. Ook Cor Bakker doet dit jaar de eeuwenoude kerk aan met een prachtig kerstconcert en er is een bijzonder theatraal concert door Project Wildeman & Capella Amsterdam.


Bijboekingen en extra’s
Op de hoogte blijven van bijboekingen en extra’s? Houd dan www.taqatheaterdevest.nl in de gaten en abonneer je op de digitale nieuwsbrief.