ALKMAAR – Memphis, misschien wel de bekendste coverband van Noord-Holland, bestaat dit najaar een halve eeuw (!) en gaat dat vieren met een aantal jubileumshows, waarvan de eerste op zondag 24 november plaatsvindt in de grote zaal van Victorie.

Memphis is in 1969 ontstaan als coverband van The Rolling Stones en vergaarde daarmee grote populariteit. Zo zeer zelfs dat een tijdje pauze werd ingelast, omdat er steeds vaker chaotische taferelen ontstonden. Later pakten de bandleden de draad weer op. In 1993 was er een wisseling in de bandsamenstelling en kwamen Remi en Edwin Beukers (voorheen Razor Blade) en Roland Schaafsma (Rotation) de band versterken. Zo ontstond de huidige formatie waarmee de band nog altijd zeer succesvol is. In totaal staat Memphis dus alweer 50 jaar op de planken en de band is voorlopig nog niet van plan om te stoppen.

Minstens zo indrukwekkend als de bestaansduur is het repertoire waar Memphis uit kan putten, en de band is daarom prima te omschrijven als een viermans-jukebox. Noem een klassieker van Beatles, U2 of Stones en ze spelen hem. Maar ook minder bekende juweeltjes zoals ‘Russian Spy and I’ (Hunters) kunnen zomaar voorbijkomen, net als Nederlandstalige pop en rock.

Op zondagmiddag 24 november komt de band naar de Pettemerstraat. Plaats van handeling is de grote zaal van Victorie, de Kornuitzaal. Let op: de deuren gaan om 14:00 open, Memphis trapt af om 15:00. Tickets zijn reeds in de voorverkoop gegaan via www.podiumvictorie.nl


Ticketlink: http://bit.ly/Memphis50jaarVictorie