ALKMAAR - Ben jij tussen de 14 en 21 jaar oud en lijkt het je leuk om in korte tijd een locatievoorstelling te maken onder leiding van twee professionele theatermakers? We zijn op zoek naar jongeren die geïnteresseerd zijn in de verhalen van WOII en die in staat zijn zelf scènes te maken. Ook dansers en muzikanten kunnen zich inschrijven. Geef je op voor Theater na de Dam Alkmaar!

Wat is Theater Na de Dam?
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Jongerenvoorstellingen vormen een wezenlijk onderdeel van Theater Na de Dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van hun wijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en interviewen ouderen uit de buurt over hun herinneringen.

Het project in Alkmaar bestaat uit twee delen. In het eerste deel spreek je met ouderen die jong waren ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, tijdens een vertelbijeenkomst. Deze gesprekken zijn het uitgangspunt voor de voorstelling. Ook krijg je workshops tijdens de landelijke Theater na de Dam jongerendag op de Theaterschool van Amsterdam en bezoek je een voorstelling rondom dit thema.

In het tweede deel maken we van deze verhalen een locatievoorstelling, in en rondom de Lindelaan in Alkmaar. Het project start op zondag 31 maart, daarna zijn er nog 9 bijeenkomsten inclusief de voorstellingsdagen.

Kosten deelname: € 125,-
Kijk op de website van Artiance voor meer informatie: www.artiance.nl
Artiance, Canadaplein , Alkmaar