ALKMAAR - Over 2 weken staat Overstad in Alkmaar geheel in het teken van het Film en Media Festival. #FMF is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard, Artiance en Filmhuis Alkmaar. Halverwege 2017 sloegen deze (culturele) instellingen de handen ineen met als doel (jonge) makers een podium te bieden en de regio kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Film, Media en Tech. Dit is gelukt en de eerste editie van #FMF was een feit. Na de eerste succesvolle editie werken de partners nu weer samen tijdens de tweede editie van #FMF.

Nachtburgemeester
Op zaterdag 9 februari gaan om 11:00 de deuren open. De opening wordt verzorgt door niemand minder dan de Alkmaarse Nachtburgemeester Robert-Jan Wille. Geheel in stijl van het festival trapt hij de dag af. Later laat hij samen met DJ Pascal Benjamin zien hoe het produceren van house-muziek in zijn werk gaat.

Creatievelingen gezocht
Direct na de opening van het festival kunnen jonge filmmakers voor het 5-Hour Film Project zich melden. Tijdens het festival krijgen zij, onder begeleiding, de kans om een korte film te schieten en monteren. Het festival vormt het decor en er is professionele begeleiding aanwezig voor vragen en aanwijzigingen. Voor jonge makers met weinig ervaring beidt het festival bij de start een korte workshop en uitleg over monteren en filmen.

Naast het 5-Hour Film project is er nog veel meer te doen voor jonge makers en creatievelingen. Zij kunnen zich uitleven op de AR Graffiti Wall, aan de slag met trailer tekenen, beaming en projectie in het laboratorium van Doctor Robotlove, een Stop Motion Video maken, de workshop Black-Out Poetry volgen, selfies maken met drones, in een van de VR-experiences stappen of genieten van een van de films, talks of documentaires. Het festival vindt plaats op drie verschillende locatie, Het Filmhuis, De Hub en HAL25. Elk met een eigen programma en thema.

Kinderen gratis toegang
#FMF vindt plaats op zaterdag 9 februari van 11:00 tot 23:00 uur. Bezoekers kunnen online, via fmfalkmaar.nl kaartjes kopen, of op de dag zelf in het Filmhuis aan de Pettemerstraat 3. Kaarten kosten €15,00, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Bezoekers jonger dan 8 jaar hebben gratis toegang tot het festival.