ALKMAAR - Vrijdagavond 17 mei treedt jong muzikaal talent op in Podiumcafé De Brouwerij (Kennemerstraatweg 16). De avond begint met Amber Sterre Robert en Esmée Boots; een jong duo dat moderne liedjes in een eigen akoestisch jasje steekt. Daarna zingt Espen Stocks enkele bekende popsongs. Na de pauze bestreden Minka Bodemann en Luuk Janssen het podium. Zij brengen een verrassende mix van eigen werk en jazz- en popcovers.

Als eersten staan op het podium Amber & Esmée. Het muzikale duo heeft elkaar op school ontmoet. Amber zingt en Esmée begeleidt haar op gitaar en piano. Hun muzieksmaak is erg breed van the Beatles tot 5SOS en Yungblud. Ook meer populaire liedjes gaan er bij hen goed in. Zij steken hun favoriete songs in een eigen akoestisch jasje. Inmiddels heeft het duo een flink repertoire opgebouwd en genieten de meiden elk optreden met volle teugen.

Espen treedt na Amber & Esmée op. Hij is geboren en getogen in de Bergerhof (Alkmaar) en 23 jaar oud. Espen heeft vanaf zijn elfde jaar zangles van Jeanette van der Woude en sinds een jaar gitaarles van Ton Mulders. Espen is kunstenaar in de breedste zin van het woord. Hij zit bij Artiance op de kunstacademie voor mensen met een beperking en werkt bij Fenix in Schoorl. Espen heeft autisme en alleen daarom is het al bijzonder dat hij op het podium in De Brouwerij staat. Espen zingt enkele popsongs en begeleidt zichzelf daarbij op gitaar.

Na een korte pauze wordt het publiek verrast met een sfeervol optreden van Minka Bodemann (zang) en Luuk Janssen (gitaar). Zij hebben elkaar leren kennen op het Conservatorium van Amsterdam. Daar zijn ze allebei afgestudeerd van de Jazz afdeling. Sindsdien spelen ze overal door Nederland met een breed repertoire bestaande uit eigen werk en pop- en jazzcovers waar ze eigen arrangementen voor hebben geschreven.

Podiumcafé De Brouwerij sluit met het optreden van deze talentvolle jonge muzikanten het tweede culturele seizoen muzikaal af. In september start het seizoen 2019-2020.

De entree is € 7,50. Kassa aan de zaal is open vanaf 19.30 uur.